Gıda Analizleri Prof. Dr. Bekir Sıtkı Cemeroğlu  - Kitap
4. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
480
Barkod:
9786056341939
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta verilen yöntemlerin genellikle sadece ilkelerine değinilmekte yetinilmiş, uygulanmaları, aşamalar halinde belirtilmiş, fakat analiz sırasında gerçekleşen reaksiyonlara ve kullanılan cihaz veya sistemlerin çalışma ilkelerine çoğunlukla yer verilmemiştir. Birçok yöntemin sonunda, analizde elde edilmiş verilerden yararlanılarak sonucun hesaplanmasına ilişkin örnekler sunulmuştur. Analiz yöntemleri yanında ayrıca, bazı ürünlerin üretimi sırasında veya üretim sonunda uygulanan başlıca testlere de yer verilmiş olması, kitabın uygulamaya yönelik niteliğini ön planda tutma amacına dayanmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gıda Analizlerinde Genel Yöntemler
.
Gıdalarda Uygulanan Bazı Özel Analiz Yöntemleri
.
Değişik Amaçlı Bazı Test ve Analiz Yöntemleri
.
Enzim Aktivitesi Tayin Yöntemleri
.
Domates Salçasına Uygulanan Başlıca Test ve Analiz Yöntemleri
.
Meyve Sularına Uygulanan Test ve Analiz Yöntemle
.
Konservelere Uygulanan Mikrobiyolojik Test ve Bazı Analiz Yöntemleri
.
Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri
.
Su Analizleri
.
Tampon ve Standart Çözümlerin Hazırlanması