Kentsel Katı Atık Yönetiminde Belediyelerin Rolü Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Örneği Doç. Dr. Yavuz Bozkurt, Serkan Emekçi  - Kitap

Kentsel Katı Atık Yönetiminde Belediyelerin Rolü

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Örneği

1. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
274
Barkod:
9786257983730
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
165,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kentsel katı atık sorunlarına karşı geliştirilen yönetim stratejileri, ülkelerin siyasal, sosyal, yasal ve ekonomik özellikleri ile uygulama alanındaki yerel koşullara göre farklılıklar göstermektedir. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kentsel katı atık yönetimine dair görev, yetki ve sorumluluklar büyük ölçüde belediyelere aittir. Belediyelerin katı atık yönetim sistemlerindeki başarısı çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilir kentlerin oluşturulabilmesi için önemlidir. Ancak, belediyeler bu hizmetleri yerine getirirken birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır.
Çalışmada, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin 2017-2018 dönemi içerisinde gerçekleştirmiş olduğu kentsel katı atık yönetimi faaliyetlerine yönelik vaka analizi yapılmakta ve atık yönetimi hiyerarşisi yaklaşımının yönetim sistemi üzerindeki etkileri incelenmektedir. Bu kapsamda literatür taraması ve saha araştırmaları ile elde edilen veriler ışığında PESTEL ve SWOT analizleri gerçekleştirilmiş. Böylelikle mevcut ve olası sorun alanları tespit edilerek özelde Eskişehir Odunpazarı Belediyesi genelde ise Türkiye'de kentsel katı atık yönetimi faaliyetleri gerçekleştiren belediyeler için uygulanabilir yönetim stratejileri önerilmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Katı Atıklara İlişkin Kavramsal Analiz
.
Katı Atık Yönetimi ve Belediyeler
.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Katı Atık Yönetimi