Kaldıraçlı Devralma ve Anonim Şirketin Finansal Yardım Yasağı Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Arıcı, Arş. Gör. Cem Veziroğlu  - Kitap

Kaldıraçlı Devralma ve Anonim Şirketin Finansal Yardım Yasağı

1. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
172
Barkod:
9786057542298
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Borçlanarak şirket satın alınması olarak tanımlanan kaldıraçlı devralma işlemleri, ülkemizde ve uluslararası devralma piyasasında önemli bir yer tutmaktadır. Kaldıraçlı devralma işlemlerinin iktisadi dinamiklerini ve hukuki yönünü analiz eden bu kitabın birinci basısı, kendi alanında Türk hukukunda yayımlanmış ilk monografi olma özelliğini taşımaktadır.
Güncellenen ve genişletilen ikinci basısıyla kitap, şirket satın almaları konusunda temel bir başvuru kaynağı olma yolunda ilerlemektedir. Değer yaratma potansiyeli olan kaldıraçlı devralmaların tamamen yasaklanması yerine, bu tür işlemlere bağlı menfaat ihtilaflarına çözüm getirmeyi benimseyen bu inceleme, yürürlükteki finansal yardım yasağı (TTK 380) karşısında engelleyici değil, yol gösterici bir yaklaşım sergilemektedir. Lisansüstü çalışmalarında araştırmacıların, finansal yardım yasağının uygulanmasında avukatların ve hakimlerin ve son olarak hukuk politikası oluşturulmasında ise kanun koyucunun faydalanabilecekleri bir eser olması, bu kitabın amaçları arasındadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kaldıraçlı Devralma Kavramı ve Girişim Sermayeleri
.
Finansal Yardım Yasağının Tarihsel Gelişimi, Amacı, Şartları ve Yaptırımı
.
Finansal Yardım Yasağının Uygulama Alanının Sınırlanması ve Özellik Arz Eden Durumlar
.
Finansal Yardım Yasağının Ekonomik Analizi