Ar–Ge Teşvikleri ve Muhasebe Uygulamaları Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Mert  - Kitap

Ar–Ge Teşvikleri ve Muhasebe Uygulamaları

2. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
216
Barkod:
9786050331196
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
154,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Değişim, yaşadığımız dünyanın önemli bir markası olmuştur. Değişim yönünde yaşanan gelişmeler, insanlar ve işletmeler için önemli olanaklar, fırsatlar yarattığı gibi bazı sorunları da beraberinde getirmiştir.
Bilimsel ve teknolojik alanda baş döndürücü hızla yaşanılan gelişmeler, işletmeler için temel sorun olarak rekabet sorununu öne çıkartmıştır. Rekabet koşullarında işletmeler, Ar-Ge faaliyetlerinin önemini anlamışlardır. Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan verimlilik artışları ve maliyetlerdeki düşmeler, bir işletmenin ve toplumun ekonomik ve sosyal birçok amacının gerçekleşmesinde önemli bir unsur olmuştur. Bu çabalarda etkin, üretken ve yaratıcı bir biçimde faydalanan işletmeler ve ülkeler, rekabet koşullarında önemli bir güç elde etmişlerdir.
Ülkelerin büyüme ve kalkınma politikalarında, bilimsel ve teknolojik gelişmenin önemi giderek anlaşılmıştır. Bu yönüyle Ar-Ge faaliyetleri, işletmelerin sürekliliği ve hedeflerini gerçekleştirebilmelerinde önemli rolü nedeniyle devletler tarafından teşvik politikalarıyla önemli ölçüde desteklenmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)