10 Adımda E–Ticaret Sitesi Tasarım ve Programlama Mehmet Emrullah İncearık, Tahsin Sevinç  - Kitap
10 Adımda

E–Ticaret Sitesi Tasarım ve Programlama

4. Baskı, 
Aralık 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
264
Barkod:
9786054205707
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bir web projesinin tasarım aşamasından projenin yayınlama sürecine kadar olan adımları işleyen bu kitapta, günümüzün son teknikleri ile örnek proje olarak bir e-ticaret sitesi uygulaması geliştirilmiştir. Öncelikle projede kullanılan Framework, teknoloji ve araçlar tanıtılarak, ardından PhotoShop programı ile projemizin tasarımına geçilmiştir. Yazılım aşamasına geçmeden önce e-ticaret senaryoları incelenmiş ve sitenin hazırlanması sürecinde yapılacak işler belirlenmiştir. SQL Server ile veritabanı modeli oluşturup, Visual Studio kullanarak C#.NET ile uygulaması geliştirilecektir.
Ayrıca Ajax teknolojisinden yararlanıp arayüz oluşturulması, HTML ile birlikte CSS3, JQuery, JQuery UI ve ihtiyaçları karşılayacak hazır JavaScript sınıflarından da faydalanılmıştır. Ayrıca veritabanı işlemlerinde Enterprise Library Data Access Application Block kullanarak işlemler daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Proje, Katmanlı Mimari ve Nesne Yönelimli Programlama mantığı ile geliştirilmiştir. Kitabın bir e-ticaret uygulaması nasıl geliştirilir şeklinde değil de; sıfırdan bir web projesi nasıl geliştirilir bakışı ile kullanılması, daha fazla verim vermektedir.
Kitap içeriği incelenecek olursa; öncelikle kullanılacak terimler, teknolojiler ve araçlar hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Tasarım işlemleri detaylı olarak anlatıldıktan sonra, e-ticaret uygulaması içerisinde gerçekleşecek kullanıcı, üye ve yönetici senaryolarından bahsedilmektedir. Katmanlı Mimari yapısı gereği öncelikle Çekirdek ve Log yapısının mantığı inceleyip, en alt katman olan bu iki proje kodlanmaktadır. Veritabanı işlemleri ile SQL Server’da veritabanı ve tablo oluşturma konuları incelenip, site kodları yazılmadan önce tasarımın e-ticaret uygulamasına aktarılması gösterilmektedir. E-ticaret uygulamasının yönetim paneli kodlanıp sipariş işlemlerini gerçekleştirilmektedir. Projeye ait kodları sunucuya taşınma işlemleri de inceldikten sonra, son olarak SEO üzerine dikkat edilmesi gereken durumlar anlatılacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Web Yazılımına Giriş
.
E–Ticaret Projelerinin Gelişim Süreci ve İşleyişi
.
E–Ticaret Sitesinin Web Arayüz Tasarımı
.
Web Sayfalarını Geliştirirken Dikkat Etmemiz Gerekenler
.
Google ve E–Ticaret İlişkisi
.
E–Ticaret ve Google Reklamları
.
Nesne Yönelimli Programlama Yaklaşımı
.
Katmanlı Mimari
.
JavaScript, JSON, JQuery ve JQuery UI
.
Enum Yapıları
.
Sanal POS ve Tahsilat İşlemleri
.
URL Rewrite İşlemleri
.
Master Page Kullanımı