Anayasa Mahkemesi Kararlarında  İmar Hukuku Temel İlkeleri Doç. Dr. Nusret İlker Çolak  - Kitap
Anayasa Mahkemesi Kararlarında

İmar Hukuku Temel İlkeleri

1. Baskı, 
Aralık 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
419
Barkod:
9786055373443
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, Anayasa Mahkemesinin imara ilişkin kararları derlenmiş, imara ilişkin temel kanunlar bakımından tasnif edilmiş ve imar hukuku bağlamında içeriği yorumlanmıştır.
İmar Hukukuna ilişkin Anayasa Mahkemesi kararları, sonrasında 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacam İşlemler Hakkında Kanun, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu, 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Konuma Kanununa ilişkin kararlar derlenmiş ve incelenmiştir.
Anayasa Mahkemesi kararları incelenirken, inceleme konusu kanunlarda değişiklik yapan kanunların bağlantılı maddelerine yapılan aykırılık iddialarına ilişkin kısamlar da çalışmada yer almaktadır. Konunun bütünlüğünün sağlanmasına yönelik olarak, Anayasa Mahkemesine yapılan itirazların parçalanması tercih edilmemiş ve karar metinleri aynen aktarılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak İmar Hukuku ve Anayasa Mahkemesi Kararlarının Önemi
.
3194 Sayılı İmar Kanununa İlişkin Anayasa Mahkemesi Kararlarında İmar Hukukuna İlişkin İlkeler
.
İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlekler ve 6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilesi Hakkında Kanuna İlişkin Kararlar