Açıklamalı ve En Son İçtihatlı Katma Değer Vergisi Kanununda Kaçakçılık Mehmet Kayhan  - Kitap
Açıklamalı ve En Son İçtihatlı

Katma Değer Vergisi Kanununda Kaçakçılık

1. Baskı, 
Eylül 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
625
Barkod:
9789944031035
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İncelemekte olduğunuz bu eserde Defter ve belgelerin incelemeye ibraz edilmesi. Aramada ele geçirilen el defteri ve belgelerin yasal defterleriyle karşılaştırılması. Faturanın miktar ve tutarlarında tahrifat yapmak. Vergiden vergi alınması.
Mükerrer vergilendirme. Devir – Birleşme – İstisna Pişmanlık ve ıslah. İspat yükü. Üreticiden yaptığı alımları tüccardan alınmış gibi göstererek haksız kama değer vergisi indirimi uygulamak. İhracatçı firmadan tahsil edilen ve tedarikçi firmalara mal satan alt firmalar tarafından hazineye intikal ettirilmiyen katma değer vergilerinin yükümlü şirkete iadesi. Borcundan dolayı bankalardaki hesabına konan ihtiyati haczin kaldırılması. Beyan edilen satış hasılatının düşük bulunması. Hak ediş raporunun onaylandığı tarihin, katma değer vergisinin doğduğu tarih olması. Bağışlanan kurban derilerinin parya çevrilmesinden elde edilen kazanç.
Konut yapı kooperatiflerinin müteahhitlere yaptıracakları inşaat işleri için katma değer vergisi ödeyip ödememeleri.Yılsonuna devreden stok mahsüle isabet eden katma değer vergisinin iadesi. Müsterek ve müteselsil sorumluluktan dolayı yeminli mali müşavirin mallarına uygulanan ihtiyati haciz işlemi. Tek başına şirketi temsile yetkisi bulunmayan şirket ortağı tarafından verilen vekaletnameyle açılan dava gibi başlıklarla katma değer vergisi kanununda kaçakçılık konularında, yargıya intikal etmiş yaşanmış örneklerle, somut çözüm yolları bulacaksınız.