Şematik Anlatımlarla Çözümlü Arabuluculuk Deneme Sınavı Recep Duran, Esin Kılıç, Mehmet Turgay Bilge  - Kitap
Şematik Anlatımlarla Çözümlü

Arabuluculuk Deneme Sınavı

1. Baskı, 
Kasım 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786057615756
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, 24 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek olan 2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavına hazırlanabilmeniz için yazılmış.
Kitapta sınava yönelik 100 adet deneme sorusu ve açıklamalı cevapları yer almakta olup, böylelikle, test sistematiğinin ötesine geçerek, bilginin kalıcı şekilde pekiştirilmesi amaçlanmış.
Kitapta, ayrıca, Arabuluculuk Katılımcı Kitabında yer alan bir kısım temel eğitim modüllerine,görseller ve şematik açıklamalarla yer verilmiştir. Böylelikle, eğitim modüllerinin, kolay anlaşılır ve akılda kalıcı olacağı düşünülmektedir. Bu modüllerin arasında Çatışma Teorisi, Arabuluculuğun Bazı Aşamaları (İnceleme, Müzakere, Sonuç ve Anlaşma), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Uygulama ve Son Tutanak / Gizlilik Kuralı yer almaktadır.
Kitap, 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği, Arabulucular Etik Kuralları, 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu, Ticari İşlerde Dava Şartı Arabuluculuk Hükümleri, 4857 Sayılı İşKanununun Dava Şartı Arabuluculuk Hükümleri ve Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan Arabuluculuk Katılımcı Kitabı esas alınarak hazırlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)