İklim Değişiklikleri Nedeniyle Devletlerin Hukuki Sorumluluğu Neslihan Özkerim Güner  - Kitap

İklim Değişiklikleri Nedeniyle Devletlerin Hukuki Sorumluluğu

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
258
Barkod:
9786050503111
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İklim rejimini oluşturan UNFCCC'den başlayan ve Paris Antlaşmasına kadar uzanan süreçteki tüm gelişmeler devletlere belli yükümlülükler yüklemektedir. Söz konusu yükümlülüklerin ihlali de uluslararası hukukta devletlerin sorumluluğunu doğurmaktadır.
Çalışmanın amacı iklim değişikliğine neden olan eylemleri nedeniyle devletlerin sorumluluğunu ortaya koymaktır. İklim değişikliği rejiminde yer bulan düzenlemeler, devletin yükümlülüklerine aykırı davranması durumunda sorumluluğun nasıl işletileceği hususunu düzenlememiştir. Bu çalışmada sözleşmelerde boşluk bırakılan sorumluluk hususunun genel düzenlemeler ile giderilip giderilmeyeceği tartışılmaktadır.
Çalışmada şu sorulara yanıt aranmaktadır: Devletlerin iklim değişikliğine neden olan eylemlerinin uluslararası hukuk bakımından yarattığı sorunlar nelerdir? Devletlerin iklim değişikliği ile mücadele etmek için uyması gereken kurallar nelerdir? Devletlerin yükümlülüklerine uymamasının sonuçlan var mıdır? Devletlerin iklim değişikliğine neden olması sonucunda 2001 tarihli Devletlerin Uluslararası Hukuka Aykırı Eylemlerinden Sorumluluğu Taslak Maddeleri uygulanabilir mi? Devletlerin iklim değişikliği nedeniyle sorumlulukları hangi yollarla ileri sürülebilir?
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İklim Değişikliği ve Uluslararası Hukuk Bakımından Ortaya Çıkardığı Sorunlar
.
İklim Değişikliği Rejimi
.
İklim Değişikliği Sebebiyle Devletin Sorumluluğu
Kitapla İlgili Kategoriler