Tebligat Hukuku Prof. Dr. Ejder Yılmaz, Tacar Çağlar  - Kitap
6. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1106
Barkod:
9789754647327
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, asıl olarak 7201 sayılı Tebligat Kanunumuzun sistematiği esas alınmış ve Tebligat Kanunu madde madde şerh edilmiştir. Ayrıca tüm mevzuat taranarak, tebligata ilişkin özel hükümler de açıklanmıştır. Kitabın adı da bu nedenle, “Tebligat Kanunu Şerhi” olarak değil de, “Tebligat Hukuku” biçiminde konulmuştur.
Kitapta, öğretideki görüşler değerlendirilmiştir. Ayrıca Yargıtay, Danıştay, Askerî Yargıtay, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi gibi yüksek mahkemelerin uygulamacıya yol gösteren kararları da Kitapta incelenmiştir. Uluslararası tebligat, özellikle, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları nedeniyle, gittikçe önem kazanmaktadır. Kitapta Uluslararası tebligat konusundaki ikili ve çok taraflı sözleşme hükümleri de açıklanmıştır.
Araştırıcıya ve uygulayıcıya yardımcı olmak amacıyla, “Tebligat Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik”, “Tebligat İşlemleri Esasları”, “Elektronik Tebligat Yönetmeliği” ile iç hukukumuzun parçası olan bazı çok taraflı uluslararası tebligat sözleşmeleri kitaba eklenmiştir. Kitap, bu konu hakkında bilgi sahip olmak isteyen uygulamacıların vaz geçemeyeceği bir başvuru kaynağı niteliğindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tebligat Kanunu Şerhi
.
Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik
.
Elektronik Tebligat Yönetmeliği
.
Postada Tebligat İşletme Esasları
.
Adalet Bakanlığının Uluslararası Tebligatla İlgili Düzenlemeleri
.
Uluslararası Sözleşmeler