Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:2 – Sayı:1 Haziran 2014 Yrd. Doç. Dr. Nezahat Doğan Demiray

Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:2 – Sayı:1 Haziran 2014

1. Baskı, 
Haziran 2014
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
68
Barkod:
2147886414069
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
20,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Değerli Okurumuz,
Genç Dergimiz üçüncü sayısı ile yoluna devam ediyor. İlk olarak Dergimizdeki çalışmalara bizleri kırmayıp özveriyle hakemlik desteği sunan akademisyenlere teşekkür ediyoruz. Bu sayımızda sizlere beş ayrı çalışmayı sunma imkanı bulduk. Yazarlarımıza katkıları için müteşekkiriz. İlk makale Prof. Dr. Halil Cin’ in hukuk tarihçisi kimliğiyle kaleme aldığı milli hakimiyet ilkesinin demokrasi tarihimiz açısından kapsamlı ve karşılaştırmalı incelemesinde Atatürk’ ü de konumlandırmasıyla dikkatimizi çekiyor. Prof. Dr. Cin, güncel bir konu olan milli hakimiyet ilkesi üzerine eleştirel değerlendirmesini yaparken akademik birikimini bizimle paylaşıyor.
Fakültemizin genç üyesi Araştırma Görevlisi Funda Korkmaz, Türk kamu hukukunun çok tartışılan bir konusu olan uluslararası andlaşmaların iç hukuktaki yerini ele alıyor. Bu konudaki en güncel akademik görüşleri özellikle Anayasa’nın 90. maddesinin yorumu sorunu üzerinden derleyerek değerlendiriyor.
Anayasa Mahkemesinin Onursal Başkanlarından Yekta Güngör Özden makalesinde halkoyu kavramının Anayasa Hukukundaki yerini irdeliyor ve kavramdaki yenilikleri belirtiyor. Yrd. Doç. Dr. Özge Yücel, İngilizce bir bildirisini bizimle paylaşıyor. Cinsel suçluların kimyasal kısırlaştırılması yolunu özellikle toplumsal cinsiyet temelli etik üzerinden, çok-disiplinli bir yaklaşımla tartışıyor.
Son olarak ’’Federal Alman Anayasasının Amacı Toplumsal Bütünleşme Değildir’’ başlıklı söyleşi dergimizde yer buluyor. Alman Anayasa Hukukunda özgün görüşleri ile dikkat çeken isimlerden Prof. Dr. Möllers’ in Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)’ un eki Feuilleton’ da yayımlanmış söyleşisi Türkçeye çevirilip özetlendi. Söyleşi son kısmına eklenen kısa bir değerlendirme ile sizlere sunuluyor.
Dergimizin bu sayısının yayımlanma sürecindeki katkıları nedeniyle, en başta Yayın Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Ali Naim İnan’a ve Fakültemizin iki genç üyesine çok teşekkür ediyoruz. Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Seçil Kavuş’ un özellikle Prof. Dr. Halil Cin’ in makalesine editoryal yardımı ve Dekan Sekreterimiz Elif Biçer’in tüm Dergiye katkılarıyla işimiz çok kolaylaştı.
Ürün Konu Başlıkları
.
Demokrasi Tarihimizde Millî Hâkimiyet İlkesi ve Atatürk, Halil CİN
.
Milletlerarası Andlaşmaların Türk İç Hukukundaki Yeri, Fulya KORKMAZ
.
Halkoyu, Yekta Güngör ÖZDEN
.
Toplumsal Cinsiyet Temelli Etik Bağlamında Cinsel Suçluların Kimyasal Kısırlaştırılmaları Sorunu, Özge YÜCEL
.
Federal Almanya Anayasasının Amacı “Toplumsal Bütünleşme” Değildir Prof. Dr. Christoph Möllers’le Yapılan Söyleşi: Federal Alman Anayasa Mahkemesinin Avrupa’nın Hukuki ve Siyasi Toplumunun Bir Parçası Olarak Değişen Rolü, Çeviri ve Değerlendirme: Nezahat DOĞAN DEMİRAY