Sorularla Arabuluculuk Sınavına Hazırlık Adem Albayrak, İlker Koçyiğit  - Kitap

Sorularla Arabuluculuk Sınavına Hazırlık

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
286
Barkod:
9786053008507
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
78,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap da arabuluculuğu sorularla anlatma yolu seçilmiş, eksiksiz bir bakış açısı kazanan adayın sınavda başarılı olması amaçlanmış. Bundan başka özellikle dava şartı arabuluculukta uygulama sorunları derin bir şekilde ele alınmış, uygulayıcının önüne gelebilecek tüm sorunlu alanlara temas edilmek istenmiş. Bu anlamda Bölge Adliye Mahkemesi kararları ve Yargıtay içtihatları belli oranda kitaba alınmış. Arabuluculuk ile ilgili tüm ilke, kavram, yasal düzenlemeler ve işleyiş en ince ayrıntısına kadar sorularla açıklanmış.Kitap 4 bölümden oluşturulmuş.
1. Bölümde genel olarak alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, çatışma teorisi, arabuluculuğun temel ilkeleri ve aşamaları, arabuluculuğun idari yapısı ve genel olarak ihtiyari arabuluculuk uygulamaları sorularla anlatılmış,
2. Bölümde ise özellikle dava şartı arabuluculuk ile ilgili soru ve sorunlar ele alınmıştır.
3. Bölümde arabuluculukta yer alan tüm süreler "Arabuluculukta Süre Düzenlemeleri " başlığı altında 35 madde halinde okuyucunun dikkatine sunulmuştur.
4. Bölümde kitabın bütünlüğü ve okuyucunun kolay ulaşımı açısından 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği, 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanununun ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun ilgili maddeleri, Türkiye Arabulucular Etik Kuralları ve 2019 yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi "Arabuluculuk İle İlgili Mevzuat" başlığı altında kitaba eklenmiş.
(Önsözden)