Karşılaştırmalı – Açıklamalı Ceza Yargılarının Milletlerarası Değeri Konusunda Avrupa Sözleşmesi Dr. Ahmet Ulutaş, Ömer Serdar Atabey  - Kitap
Karşılaştırmalı – Açıklamalı

Ceza Yargılarının Milletlerarası Değeri Konusunda Avrupa Sözleşmesi

1. Baskı, 
Temmuz 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
140
Barkod:
9786055412425
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi bünyesinde hazırlanan çok sayıda anlaşma arasında, cezai alanda uluslararası adlî işbirliğine hukukî zemin teşkil edecek çok taraflı anlaşmalar da yer almıştır. Buna karşılık, bugüne değin, taraf olunan ve Anayasanın 90. maddesi uyarınca bağlayıcılığı bulunan sözleşmelerin hükümlerinin anlaşılabilmesi ve uygulanması ile hazırlık sürecinde yapılan tartışmaların sergilenmesi amacıyla hazırlanan Açıklayıcı Raporların Türkçe'ye çevrilerek dilimize kazandırılmadığı görülmektedir.
Bu ihtiyaç gözönüne alınarak kitabımızda, uluslararası adlî yardımlaşma alanında kendisine sıklıkla başvurulan anlaşmalardan olan Ceza Yargılarının Milletlerarası Değeri Konusunda Avrupa Sözleşmesi ile Açıklayıcı Raporunun tercümesine yer verilmiş, bu şekilde uygulayıcının bulmakta ve yorumlamakta güçlük çektiği metinlere ve tercümelerine bir arada ve kolaylıkla ulaşmasının sağlanması ve Türk hukuk yazınında bu alanda bir boşluğun doldurulması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Ceza Yargılarının Milletlerarası Değeri ve Bu Konuda Hüküm Taşıyan Sözleşmeler
.
Ceza Yargılarının Milletlerarası Değeri Konusunda Avrupa Sözleşmesi