Sorularla İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu, Doğan Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ali Kaplan  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
389
Barkod:
9786052428214
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
199,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, 6331 sayılı Yasa tanıtılacaktır. Peşinen belirtmeliyiz ki bu eser, geniş, ayrıntılar içeren, akademik tartışmaların yapıldığı yani büyük ölçüde öğretiye yönelik bilgilerin yer aldığı "şerh" niteliği taşıyan bir eser değildir. Bu eser, bilginin öz olarak verildiği, uygulamaya yönelik, ayrıca öğrenciler için "ders kitabı" niteliği taşıyan, bir düşünce ile kaleme alınmıştır. Öte yandan, 6645 sayılı Yasanın 11. maddesiyle değiştirilen 2547 sayılı Yasanın 5. maddesinin "i" bendi gereği, iş güvenliği uzmanı olabilecek mezunları yetiştiren fakültelerde (örneğin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde) İş Sağlığı ve Güvenliği en az iki yarıyıl olarak programlanacak zorunlu bir ders niteliğine kavuşturulmuştur. Bu bağlamda, "ders kitabı" niteliği taşıyan bu çalışma ile özellikle mühendislik öğrencilerine, yani bizzat geleceğin uygulayıcılarına iş sağlığı ve güvenliği hukukunun tanıtılması amaçlanmaktadır. Ancak, yine de yeri geldiğinde, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında öngörülen kurum ve kavramlara, uygulama için önemli olan birçok yargı kararlan ile bilimsel görüşlere kalın çizgilerle yer verilmiştir.
Bu eserde, iş sağlığı ve güvenliği alanında Mayıs-Haziran 1995 tarihli Çalışma Ortamı (Ankara) Dergisi'nde yer alan "Uluslararası Hukukta İşçi Sağlığı Hizmetlerinin Organizasyonu" isimli makale ile başlayan ve bugüne değin çeşitli tarihlerde, değişik yerlerde kimileri de ortak kaleme alınarak yayımlanan çok sayıda makale ve İş Güvenliği Uzmanlığı kitabından büyük ölçüde güncelleştirmeler yapılarak yararlanılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6331 Sayılı Yasanın Kapsamı
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının Uygulanacağı kişiler ve Yerler
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının Zaman Bakımından Uygulanması
.
İşverenin Yükümlülükleri
.
Çalışanların Bilgilendirilmesi
.
Çalışanların Eğitilmesi ve Süreçlere Katılımının Sağlanması
.
İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Örgütlenmesi
.
Çalışan Temsilcisi
.
Çalışanların Hak ve Yükümlülükleri
.
Çalışanların Yükümlülüklerinin İhlali ve Hukuki Sonuçları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Dışarıdan Temini
.
İş Kazası ve Meslek Hastalığı
.
İşverenin Sorumluluğu
.
İş Sağlığı ve Güvenliğinde Kamusal Yaptırımlar
.
İş Sağlığı ve Güvenliğinde Devletin Rolü ve Denetimi