Modernleşmeden Küreselleşmeye Türkiye'de Yerel Yönetimler Tarihi ve Bugünü Doç. Dr. Yusuf Erbay, Dr. Hasan Akgün  - Kitap
Modernleşmeden Küreselleşmeye

Türkiye'de Yerel Yönetimler

Tarihi ve Bugünü

1. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
525
Barkod:
9789753761949
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Stoktan hemen gönderilir.
Diğer Baskılar
2. baskı Yeni Baskı
Haziran 2023
660,00
660,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Modernleşmeden Küreselleşmeye Türkiye'de Yerel Yönetimler, Tarihi ve Bugünü" başlıklı çalışma, çok geniş bir zaman dilimi içinde, ülkemizde yerel demokrasinin gelişme seyrini ve bu süreç üzerinde etkili olan etmenleri ayrıntılı olarak ele alıyor. Daha önce yapılmış olan çalışmalardan farklı olarak, bu çalışmada, yerel yönetim ve yerel demokrasi kavramları çağdaşlaşma ve küreselleşme süreçleri içinde ele alınarak, değişkenler arasındaki etkileşim irdeleniyor.
Yerinden yönetimin kuramsal yönleriyle uğraşanlar kadar, uygulamasında görev almış olan yönetim ve siyaset insanlarını da çok yakından ilgilendiren yasal düzenlemeler ve bunların dayandıkları temel ilkelerin, kitapta tanıtımı ve genel değerlendirmesi yapılmaktadır.
Her iki yazarın, bilgi ve deneyimlerinden yerel yönetimlerde görev almış olan yönetici ve siyasetçileri, bilim insanlarını, ülkenin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişme sorunlarına ilgi duyan herkesi yararlandırma kararlılığı içinde ve büyük bir özveriyle bu yapıtı yazınımıza kazandırmış olmaları mutluluk vericidir. Bu yapıt, üniversitelerimizde, araştırma kurumlarımızda, bürokraside ve siyasal yaşamda yerel demokrasiyle ilgili olanlar için değerli bir kaynak oluşturacaktır.