Orta Doğu'da Osmanlı – İngiliz Mücadelesi (1876–1918 Yılları Arası) Dr. Hasan Karaköse  - Kitap

Orta Doğu'da Osmanlı – İngiliz Mücadelesi

(1876–1918 Yılları Arası)

1. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
186
Barkod:
9786053208075
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
73,00
İndirimli (%10):
65,70
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Birinci Dünya Savaşı Orta Doğu'nun en güçlü devleti olan Osmanlı Devleti'nin sonunu getirmiş ve bölgede sömürgeci Batı devletlerinin istekleri doğrultusunda yeni bir düzenin kurulmasına zemin hazırlamıştır. Savaş sonrası yürürlüğe konan manda rejimi Osmanlı Devleti'nden koparılan yerlerin yönetiminde sömürgeci devletlerin isteklerini resmîleştirmiştir. Avrupa'nın bölgeye nüfuzunun artması, Hıristiyan azınlıkları himayeci sıfatı ile kendi çıkarlarına alet etmesi ve milliyetçilik düşüncesinin bölgeye yerleşmesi ile bölge, istikrarsız bir döneme girmiştir Bu istikrarsızlık kanlı bir biçimde günümüze kadar gelmiştir.
Fransa, Katoliklere; Rusya, Ortodokslara; İngiltere ise Dürzîlere ve Araplara destek vererek Orta Doğu'nun geleceğini biçimlendirme siyasetini sürdürmüşlerdir. Daha sonraları Amerika ve İsrail'in buraya yerleşmesi ile boyutu daha da genişleyen güç gösterilerini ve hesaplaşmaları bugün tüm dünya sadece seyretmektedir.
Bu kitapta on dokuzuncu yüzyılın sonu ve yirminci yüzyılın başlarında Orta Doğu'da büyük güçlerin rekabetini, hesaplaşmalarını ve bölgeyi nasıl bölüştüklerini göreceksiniz.
(Tanıtım Bülteninden)