Deniz Ulaştırmasında Rekabet Hukuku Sorunları: Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Selda Ulukaya  - Kitap

Deniz Ulaştırmasında Rekabet Hukuku Sorunları: Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması

1. Baskı, 
Temmuz 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
347
Barkod:
9786051522548
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Deniz taşımacılığının uluslararası ticaret ile güçlü bir ilişkisi vardır ve halen ulaştırmada en etkin ve ekonomik taşımacılık türü olmaya devam etmektedir. Türkiye'nin dış ticaret hacminin artışına paralel olarak, denizcilik sektörü gelişmiştir. Diğer taraftan limanların özelleştirilmesi ve uluslararası taşımalarda önemli bir aktarma merkezi olmasıyla birlikte, limancılık hizmetlerinde de önemli gelişmeler yaşanmıştır. Denizcilik sektöründeki bu gelişmeler zaman içinde bir takım Rekabet Hukuku sorunlarını da beraberinde getirmiştir.
Denizcilik sektörünün gerek kendine has yapısı, gerekse bünyesinde birçok yabancı unsuru ve farklı hizmet türlerini barındırması nedeniyle, bu sektörde rekabet daha şiddetli ve rekabetin yıkıcı etkileri de daha büyük olmaktadır. Bu çalışmada, deniz ulaştırmasında en çok görülen rekabet ihlallerinden biri olan hakim durumun kötüye kullanılması Avrupa Birliği ve Türkiye ile ilişkili olarak ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Avrupa Toplulukları Komisyonu ve Rekabet Kurulunun deniz ulaştırmasına ilişkin kararlarına yer verilmiştir.( Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Deniz Taşımacılığı ve Dağıtım Kanalları
.
Rekabet Hukuku
.
Deniz Ulaştırması Sektöründe Hakim Durumun Kötüye Kullanılması ile Rekabetin Sınırlandırılması
.
Avrupa Birliği Rekabet Hukuku ve Deniz Ulaştırması Sektörü
.
Türkiye'de Deniz Ulaştırmasına İlişkin Rekabet Sorunları: Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması İle Rekabetin Sınırlandırılması