Gölge Bankacılıktan Regüler Bankacılığa Geçiş  Türkiye'deki Özel Finans Kurumları Örneği Dr. Yusuf Dinç  - Kitap

Gölge Bankacılıktan Regüler Bankacılığa Geçiş

Türkiye'deki Özel Finans Kurumları Örneği

1. Baskı, 
Aralık 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786053335078
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
36,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Katılım bankalarının finansal rasyoları, özel finans kurumu olarak faaliyet gösterdiği 1998-2005 dönemi ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu yürürlüğü ile bugünkü hüviyetinde faaliyet gösterdiği 2006-2014 dönemi arasında anlamlı performans farklılıkları olup olmadığını tespit etmek üzere karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.
Ayrıca Türk bankacılık sektörü bu kapsamda mevduat bankaları ve katılım bankaları olarak iki ana gruba ayrılıp 1998-2005 ve 2006-2014 arası verileri baz alınarak karşılaştırmalı analizleri yapılıp iki grubun 2006 öncesi ve sonrasında performanslarında ortaya çıkan benzerlik ve farklılıklar incelenmiştir.
Kitabın ilk bölümünde gölge bankacılığın kavramsal ve teorik çerçevesine yer verilmiştir. Gölge bankacılıkla ilgili tartışmalara geçilmeden önce bankacılık ve finansal aracılık kavramları üzerinde durulmuştur.
İkinci bölümde gölge bankacılığı, sistem olarak ele alan dünya tecrübelerine yer verilmiştir. Literatür taraması yapılarak gölge bankacılığın fon toplama ve kredi sağlama özellikleri ve avantajları ile dezavantajları üzerinde durulmuştur. Türkiye'deki diğer gölge bankacılık örnekleri de bu bölümde ele alınmıştır.
Üçüncü bölümde uygulama örneği olarak seçilen özel finans kurumlarının katılım bankası olarak regüler bankaya dönüşmesi ile finansal rasyolarında ortaya çıkan gelişmeler incelenmiştir. Yöntem ve benzer rasyo analizi çalışmalarına ilişkin literatür araştırması bu bölümde yer almaktadır.
Son olarak yapılan ampirik çalışmanın sonuçları değerlendirilmiş ve regülasyon önerilerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gölge Bankacılığına İlişkin Kavramsal ve Teorik Çerçeve
.
Gölge Bankacılığı Sistemi ve Dünya Uygulamaları
.
Gölge Bankacılıktan Regüler Bankacılığa Geçiş Ekonometrik Bir Analiz