Özel Sağlık Sektörü (2000 – 2010) Mali Tablolardan Performans Ölçümü Dr. E. Savaş Başcı, Dr. S. Serdar Karaca, Dr. H. İbrahim Ekşi  - Kitap

Özel Sağlık Sektörü (2000 – 2010)

Mali Tablolardan Performans Ölçümü

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
201
Barkod:
9786053440093
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Özel hastanelerdeki finansal uygulamaların birçok boyutu bulunmaktadır. Bunların belki de en önemlisi finansal performansının ölçülmesidir. Finansal performansın ölçülmesinin birçok yolu olmasının yanında, çalışmamızda kullanılan yöntem finansal oran analizidir. Buradan hareketle, bu çalışmanın uygulama kısmında, öncelikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) web sitesinde yer alan ve değerlemeye esas olan finansal oranlar yardımıyla sektörün ortalama finansal oranları belirlenmeye çalışılmıştır.
Bu çerçevede, sektörün likidite, karlılık, mali yapı, faaliyet oranları hakkında sektörle ilgilenenler için bir analiz yapılmıştır. Daha sonra ise, yine sektördeki özel hastanelerin finansal oranlarından yararlanılarak panel veri ekonometrisi yöntemi ile karlılık analizleri gerçekleştirilmiştir. Tüm bunlara alt yapı hazırlanması amacı ile çalışmanın ilk bölümünde ise, özel sağlık sektörü hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Yine çalışmanın ikinci bölümünde ise, finansal oranlar hakkında genel bilgiler verilmiştir. İncelemekte olduğunuz bu kitap, literatürde bu alandaki bir boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sağlık Sektörüne Genel Bir Bakış
.
Finansal Analiz
.
Özel Sağlık Sektöründe Oran Analizi Uygulaması
.
Özel Sağlık Sektörünün Performans Değerlemesi