Patent Hukukuna Giriş Barış Atalay  - Kitap

Patent Hukukuna Giriş

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
152
Barkod:
9786054847686
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Patent ofisleri tescil edilen istemlerin koruma kapsamlarının çok geniş olması halinde müdahil olurken çok dar olması halinde neden müdahil olmazlar?
Resmi patent ofislerinin görevi önceki teknik karşısında buluş basamağına sahip bir ana istemin varlığı onaylanabiliyorsa tescil kararına itiraz etmemektir. Ancak koruma kapsamının bilinen teknik karşısında hangi daraltılmış düzeyde buluş basamağına ulaştığı tartışması resmi ofislerin ilgi alanına girmez. Patent uzmanları çok dar bir istemin başvuru sahibine efektif olmayan bir koruma kapsamı sağladığını düşünüyorlarsa bile bu konuda herhangi bir girişimde bulunmazlar zira bu durum patent vekilinin bilgisi altında gerçekleşen ve onun sorumluluğuna giren bir husustur.
Patent vekilleri müşterilerinin talebine göre stratejik nedenlerle veya kimi buluşa veya sektöre özel olarak çok dar ve efektif koruma kapsamı olmayan başvuruların tescili için çaba harcayabilirler. Ancak bu onların sorumluluğu altında görüldüğünden patent ofisleri için bir sıkıntı teşkil etmez.
Patent ofisinin tescil öncesi temin etmekle yükümlü olduğu tek konu önceki tekniklere göre yeni ve bu yeni kısım içerisinde en az bir kısmı buluş basamağı içeren bir ana istemdir. Ama bu ana istem gerektiğinden çok daha dar ve başvuru sahibi için gereksiz biçimde rekabet dezavantajı yaratacak şekilde yazıldıysa zayıf bir patent vekilliği hizmeti söz konusudur.