Osmanlı İmparatorluğu'n da Yaşamak Toplumsallık Biçimleri ve Cemaatlerarası İlişkiler Paul Dumont, François Georgeon  - Kitap

Osmanlı İmparatorluğu'n da Yaşamak

Toplumsallık Biçimleri ve Cemaatlerarası İlişkiler

Paul Dumont, (Derleyen)François Georgeon (Derleyen)

6. Baskı, 
Ağustos 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
423
Barkod:
9789754707892
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
297,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Balkanlar'dan Magrip'e, Kafkaslar'dan Arabistan'a kadar uzanan bir imparatorlukta yaşamak, mezheplerle dinlerin; şivelerle dillerin; kökenlerle halkların ve törelerle yaşam biçimlerinin olağanüstü farklılık gösterdiği karmakarışık bir dünyada yaşamaktır. Ve tabii, dinin ağırlığıyla; aile, tarikat, lonca, cemaat gibi gruplaşmaların kaçınılmaz önemiyle; mübadele, oyun, tören, bayram gibi yoğun toplumsallık biçimleriyle belirlenmiş bir toplumun içinde yaşamaktır. Osmanlı'da toplumsallaşma, nerede, nasıl ve kimler arasında olurdu? Neler konuşulurdu? Ramazan eğlencelerine Yahudiler ya da Hıristiyanlar katılır mıydı? Doğu Anadolu'daki Ermeni çocukları hangi oyunları oynarlardı? Nasıl İzmir'de bir Fransız olunurdu? Kimler Türkçe konuşurdu? 1900‘lü yıllarda Selânik halkı hangi sporlarla uğraşırdı? Kabadayıların, külhanbeylerinin toplumdaki işlevleri nelerdi?
Kitap bu sorulara cevap vermeye çalışıyor. Bir yandan da, "Osmanlı hayatı son iki yüzyılda Batı'nın ve milliyetçiliklerin etkisiyle nasıl evrildi? Bireyin yeri neydi? Farklı halklar gündelik hayata uyum sağlayabildiler mi? Osmanlılar gerçekten birlikte mi yaşadılar, yoksa sadece yan yana mı yaşadılar?" gibi soruları akla getiriyor. Son iki yüzyılda Osmanlı'da toplumsal hayatın akışını kitabın akışını izleyerek yakalayabilirsiniz.
(Tanıtım Bülteninden)