Soru–Cevap Tekniğiyle Tez Yazma Makale Hazırlama ve Yayınlama Kılavuzu Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Arş. Gör. Ertuğrul Yıldırım  - Kitap
Soru–Cevap Tekniğiyle

Tez Yazma Makale Hazırlama ve Yayınlama Kılavuzu

7. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
291
Barkod:
9781111140625
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
20,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
0. baskı
Eylül 2023
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Bu kitap bir yöntem kitabıdır. Bu nedenle belli zaman aralıklarında ilgili düşünce ve teknik yeniliklerin takip edilmesi ve gelişmelerin yansıtılmasının faydalı olacaktır. Verdilen derslerde lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle sürekli tartışmak ve uygulama yapmak zorunluluktur, çünkü fiilen deneme yapmadan yöntemin öğrenilmesinin çok zor ve kalıcı olmayacağı bilinen bir gerçektir. Yöntem dersinin içeriğini bilinçli bir şekilde bilmek ve öğrenmek zorunda olan genç akademisyen meslektaşlar da bu derse karşı çok duyarlı olmak durumundadırlar.
Bu anlamda birçok genç meslektaşın, yöntem becerilerinin teknik olarak vazgeçilmezi olan istatistik ve matematik bilgileri; internet ve bilgisayar becerileri önceki nesillere göre daha zengin ve daha nitelikli seviyededir. Onların doğrudan ve sürekli olarak kendilerini geliştirmek zorunda olmaları, yöntem dersi vermek durumunda olan hocalar için anlamlı bir sinerji kaynağıdır. Genç araştırmacılarla daha yoğun paylaşmak, birlikte bazı sorumlulukları yüklenmek ve onların deneyim ve birikimlerini çalışmalara yansıtmak daha dinamik kılmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Tanım ve Açıklamalar
.
Seminer Çalışması
.
Bitirme Tezi
.
Bilimsel Makale Yazma ve Yayımlama
.
Öğretim Üyesi Meslektaşlarımla Paylaşmak İstediklerim