Türk Musikisi Rehberi Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar  - Kitap

Türk Musikisi Rehberi

2. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
416
Barkod:
9786055985417
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk mûsîkisi melodik özellikleriyle, repertuarıyla ve çalgılarıyla bin yılı geçkin görkemli tarihi geçmişin, zarif ve güçlü bir sanat anlayışını temsil eden, Osmanlı İmparatorluğu'nun gücüyle doğru orantılı gelişme gösteren, bir mûsîki olmuştur. Nağmelerindeki ve icrasındaki farklılık, bu mûsîkiyi özel kılmıştır. Doğulu ve Batılı araştırmacıların her zaman ilgisinin çekmiştir. Tampere sisteminden farklı olarak içinde pek çok ayrıntıyı ve özelliği barındıran bu mûsîkinin iki temel unsuru bulunmaktadır. Makamsal yapısı ve ritmik özellikleri (usulleri).
Kâinatın içinde bulunan ritimlerin ve sadâların bir tezâhürü olarak oluşmuş bir felsefî düşüncenin ürünü olan bu mûsîki, icracılar için vâkurlu, dinleyenler için efsûnlu, öğrenmek isteyenler içinde gizemli olmaya devam etmektedir.
Bu kitap Türk mûsîkisi hakkında bilinmesi gereken temel konuları içermektedir. Türklerin kısa tarihçesi ve mûsîkisi, Türk mûsîkisinde eğitim ve öğretim kuruları, çeşitli ses sistemleri, akort sistemi, usûller, makalar, türler, formlar, çalgılar, nazariyatçı, besteci ve icracılar, çeşitli dönemlere ve makamlara ait örnek eser repertuarı bu konular arasındadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türklerin Kısa Tarihçesi ve Musikisi
.
Türk Musikisinde Çeşitli Ses Sistemleri
.
Türk Musikisinde Türler
.
Türk Musikisinde Çalgılar