Zemin Mekaniği Laboratuvar Deneyleri Cilt:1 (İndeks ve Sınıflama Deneyleri) Prof. Dr. Mehmet Orhan, Doç. Dr. Mustafa Özer, Doç. Dr. Nihat S. Işık  - Kitap

Zemin Mekaniği Laboratuvar Deneyleri Cilt:1

(İndeks ve Sınıflama Deneyleri)

2. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
156
Barkod:
9789758640935
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İndeks ve sınıflama deneylerini içeren ve toplam 9 bölümden oluşan bu kitapta, zemin incelemesinin genel hatları ve zeminlerden örnek alınması ile ilgili konulara değinildikten sonra takip eden bölümlerde sırasıyla; Etüv Yöntemi İle Su İçeriğinin Belirlenmesi, Mikrodalga Fırın Yöntemi İle Su İçeriğinin Belirlenmesi, Likit Limit, Plastik Limit, Büzülme Limiti, Özgül Ağırlık ve Elek Analizi Ğ Hidrometre deneyleri anlatılmıştır. Üç eksenli sıkışma, direk makaslama, konsolidasyon ve gelirimlilik (permeabilite) gibi deneylere ise, henüz hazırlık aşamasında olan Cilt:2 yer verilmesi düşünülmektedir.
Bu kitaptaki deneylerin anlatımında genellikle ASTM standartlarına uyulmuş, ancak bazı deneylerde BS yöntemlerine de yer verilmiştir. Deneylerin çeşitli aşamalarında dikkat edilmesi gereken bazı konular anlatım bütünlüğünü bozmamak için ilgili maddenin hemen altında "Not" şeklinde yazılarak açıklanmıştır. Ayrıca, ilave işlem gerektiren bazı deneylerde söz konusu işlemler yine anlatım bütünlüğünün bozmamak için o deneye ayrılan bölümün sonunda "Ekler" adı altında verilmiştir. Deneylerin anlaşılmasında kolaylık sağlamak için mümkün olduğunca çok sayıda fotoğraf ile açıklayıcı çizimler kullanılmış ve bir adet sayısal örnek çözülmüştür. Her başlığın sonunda, laboratuvar dersi alan öğrencilerin veya diğer ilgili kişilerin kullanması düşüncesiyle bir adet boş deney formu konulmuştur. Kitabın 9. bölümünde, ise USCS ve ASHTO zemin sınıflandırma yöntemlerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Zemin İncelemesinin Genel Hatları ve Zeminlerden Örnek Alınması
.
Su İçeriğinin Belirlenmesi (Etüv Kurutma Yöntemi)
.
Su İçeriğinin Belirlenmesi (Mikrodalga Fırın Yönetimi)
.
Likit Limit Deneyi
.
Plastik Limit Deneyi
.
Büzülme Limiti Deneyi
.
Özgül Ağırlık Deneyi
.
Tane Büyüklüğü Dağılım Analizi
.
Zeminlerin Sınıflandırılması