Yönetim ve Organizasyon Doç. Dr. Salih Güney  - Kitap

Yönetim ve Organizasyon

2. Baskı, 
Mayıs 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
710
Barkod:
9789755912448
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletme ve kurumların hedeflerine ulaştırmada temel rol oynayacak olan yönetici ve liderlerin başarılı olabilmeleri için bilimsel bir alt yapıya sahip olmaları yani yönetim alanının bazı temel ilke, kural ve tekniklerini bilmeleri ve bunları uygulama alanına transfer etmeleri gerekmektedir.
Gelecekte yönetim kademelerinde yer alacak olan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğretim programları dikkate alınarak, bilimsel ve akademik alana önemli katkıları olan öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır.
Çalışmada yazarlar tarafından ele alınan konular; yönetim bilimlerinin diğer bilimlerle ilişkileri, yönetimin fonksiyonları, örgütsel çatışma ve yönetimi, müzakere, örgüt geliştirme, örgütsel davranış, örgüt kültürü, motivasyon, organizasyonlarda stratejik yönetim, iş ahlakı, sosyalizasyon süreci, yönetimde kişilik ve kişilik teorileri, öğrenen örgütlerde liderliğin rolü ve önemi gibi başlıklar altında toplanmıştır.
Kitap, organizasyon ve yönetimle az veya çok ilişkili olan üniversite öğrencileri ve yönetim kademesinde yer alanlar için bir kaynak niteliğindedir.