Bilgisayar Destekli Çizim ve Tasarım Autocad 2015 2D – 3D Tasarım, İşlem Sıralı İbrahim Zeki Şen, Halil Acar  - Kitap
Bilgisayar Destekli Çizim ve Tasarım

Autocad 2015

2D – 3D Tasarım, İşlem Sıralı

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
304
Barkod:
9786056267673
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın hazırlanması ile amaçlanan; bilgisayar destekli çizimin, başlangıç ve orta seviyede öğretilmesine yardımcı olmaktır. Konuların anlatımı için bilgisayar destekli çizim programı olarak, AutoCAD 2015 versiyonu tercih edilmiştir. Kitabın içeriğinde, AutoCAD 2015 programın genel tanıtımı, 2 Boyutlu (2D) çizim komutları, 3 Boyutlu (3D) çizim komutları ve uygulamalar yer almaktadır. Ayrıca sözlü ve görsel anlatımlı eğitim DVD'si, kitap ekinde verilmektedir.
Konuların işlenişi ve çizim oluşturma aşamaları; menülerin içinde bulunan komutların sıralamaları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Komutlar anlatılırken, komutların açıklamaları ve komutların uygulanması sırasında oluşan ileti satırlarının Türkçe açıklamaları her ileti satırı için verilmiştir.
Bir komut birden fazla yol ile çalıştırılabilir. Komutların çalıştırılması için tüm yollar kitabımızda gösterilmiştir. Bir komutu çalıştırmak için hangi yolun kullanılması gereği kullanıcının tercihine bırakılmıştır.
CAD programları ile doğru çizim yapabilmek için öncelikle, teknik resim bilgisine sahip olmak ve işletim sistemi programları hakkında yeterli bilgilere sahip olmak gerekmektedir.
Bu kitaptan; Mesleki ve Teknik Anadolu Lise'leri, Mühendislik Fakülteleri, Meslek Yüksek Okulları ve Özel Bilgisayar Kursları'ndaki Öğrenci ve öğretim elemanları, işletmelerde görev yapan tüm teknik elemanlar ve AutoCAD öğrenmek isteyen herkes yararlanabilir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Autocad'e Giriş
.
File–Dosya İşlemleri
.
Draw (Çizim) Komutları
.
Modify (Düzenleme) Komutları
.
View Ekran Düzenleme Komutları
.
Parametrik Komutları
.
Dimension (Ölçülendirme) Komutları
.
Çeşitli Komutlar
.
2D Plot
.
3D Temel Bilgiler
.
3D Modelling (3d Modelleme)
.
3D Görselleştirme
.
3D Resim Çizdirme
.
2D ve 3D Uygulamalar