Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Uygulaması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İnceleme ve Yargılama Yöntemi Prof. Dr. A. Şeref Gözübüyük, Prof. Dr. Feyyaz Gölcüklü, Doç. Dr. Abdurrahman Saygılı  - Kitap

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Uygulaması

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İnceleme ve Yargılama Yöntemi

12. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
668
Barkod:
9786058037236
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sözleşmenin Türkiye'de de etkin bir biçimde uygulanması, hukukçuların Sözleşmeye ilgi duymaları, başka sözleşmeci devletlerde olduğu gibi zaman alacaktır. Bu zamanın kısaltılması, yönetimin ve halkın bilinçlenmesine, avukat ve yargıçların sözleşmeye karşı duydukları ilginin artmasına, yargı yerlerince Sözleşmenin uygulanmasına bağlıdır. Strasbourg organlarının bireysel başvurular nedeni ile alacakları her kararın, kuşkusuz Türkiye'de insan haklarının gelişmesine katkısı büyük olacaktır. İç hukukumuzun bir parçası olan ve uygulanması zorunlu bulunan Sözleşmenin, gereği gibi uygulanabilmesi için, Sözleşme organlarının içtihatlarının yakından izlenmesi gerekir. Komisyon ve Divan kararlarının, yalnız Türkiye ile ilgili olanlarının değil, diğer devletlerle ilgili olanların da yargısal çevrelere ve ka-muoyuna duyurulması, uygulayıcılar için yararlı olacaktır.
Bu kitap hazırlanırken özellikle hukukçularımıza temel ve ilk elden anahtar bilgiler sunma amacı güdülmüş. Bunun yanında güdülen amaçlardan biri de uygulayıcı, ya da kuramcı gibi mesleki çevrelerin ötesinde, Hukuk ve Siyasal Bilimler Fakülteleri lisans ve lisansüstü öğrencilerin gereksinimlerini karşılamaktır. Bu yapılırken, eleştirisel ve kişisel değerlendirmelerden, öğretideki kuramsal tartışmalardan kaçınılmış, Komisyon ve Divanın görüşlerine ağırlık verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Denetim Mekanizması (Kurumsal Hükümler)
.
Sözleşme İle Koruma Altına Alınan Hak ve Özgürlükler