Afet Riski Altındaki Alanlara Riskli Yapı ve Hukuki Rejimi Esin Gürsel  - Kitap

Afet Riski Altındaki Alanlara Riskli Yapı ve Hukuki Rejimi

1. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
272
Barkod:
9786053006121
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
294,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kentler zaman içerisinde plansız olarak büyümekte, doğal ve çevresel faktörlerin etkisiyle yıpranmaktadır. Yaşanan kentsel sorunlar kentsel dönüşümü zorunlu hale getirmektedir. Kentsel dönüşüm faaliyetleri kentlerin fiziksel durumlarının düzeltilmesi, tarihi ve kültürel mirasının korunması, ekonomik yönden iyileşmesinin sağlanması, afet riskine karşı gerekli önlemlerin alınması amaçlarıyla yapılmaktadır. Bu süreçte gerçekleşen uygulamalar ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki bir çatıda birleşmektedir.
6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, riskli alan uygulaması ile kentsel estetik düzen çerçevesinde afet riskine karşı gerekli önlemleri almayı ve yaşam için sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmayı hedeflemektedir. Ancak kanun bu amacı gerçekleştirmek üzere idareye geniş yetkiler tanımaktadır ve içeriği belirsiz olan pek çok hüküm içermektedir. Dönüşüm faaliyetleri sırasında tesis edilen idari işlemler kişi hak ve hürriyetlerine yönelmektedir.
"Afet Riski Altındaki Alanlarda Riskli Yapı ve Hukuki Rejimi" adlı bu çalışma ile riskli alanlarda bulunan riskli yapıların geçireceği hukuki süreç incelenerek 6306 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen hukuka aykırı uygulamaların ortaya çıkarılması ve kişilerin hak kayıpları yaşamasının önüne geçilmesi amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Afet Riski Kavramı, Riskli Alan Kavramı ve Riskli Alanların Tespiti
.
Riskli Alanlarda Riskli Yapı Kavramı ve Riskli Yapı Tespit Süreci
.
Riskli Yapı Tespiti İşleminin Hukuki Sonuçları ve Riskli Yapı Tespiti İşleminin Denetimi
Kitapla İlgili Kategoriler