Marka Kahramanları Maskotlar Tüketiciler ile Markaların Sinerjik İletişim Dili Harun Emre Karadağ  - Kitap

Marka Kahramanları Maskotlar

Tüketiciler ile Markaların Sinerjik İletişim Dili

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
165
Barkod:
9786059189224
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Maskotlar, markaların kendilerini ifade etmek için kullandıkları bir sembol. Bir markanın tüm değerlerini bir maskotla ortaya koyabilmesi ve tüketiciye ulaştırması kolay değil ve oldukça da riskli. Her ne kadar maskotlar; farklılık yaratmak, dikkat çekmek, algıda seçiciliği harekete geçirmek gibi gerekçelerle kullanılsa da, tüm bunları başarmanın en bilinen sırlarından biri de tabii ki sevilmek.
Bu çalışmanın birinci bölümünde; marka kavramı, marka bileşenleri, marka yönetimi, markanın pazarlama faaliyetleri açısından önemi ve özellikleri kavramsal açıdan ele alınmıştır ve incelenmiştir, ikinci bölümde; stratejik marka yönetiminde önemli bir iletişim aracı olarak maskot kullanımı ve önemi detaylı bir şekilde incelenmiştir. Bu bölümde, maskot kavramının tanımı, tarihçesi açıklanmaya başlanmış ve pazarlama açısından maskot işlevleri, marka algısı maskot yönetiminin marka iletişimi konuları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde; marka yönetimi, marka değeri ve marka farkındalığı yaratmada marka algısı çerçevesinde maskot kullanımına bakış ve ülkemizden marka olma yolunda maskot uygulama örnekleri incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Stratejik Pazarlama Kapsamında Marka ve Stratejik Marka Yönetimi
.
Stratejik Marka Yönetiminde Maskot Kullanımı ve Yönetimi
.
Marka Yönetimi, Marka Değeri ve Marka Farkındalığı Yaratmada Marka Algısı Çerçevesinde Maskot Kullanımına Bakış ve Örnekler