Danıştay Kararları Işığında Özel Usulsüzlük Cezası Bahadır Doğusoy  - Kitap
Danıştay Kararları Işığında

Özel Usulsüzlük Cezası

1. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
238
Barkod:
9786053441922
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Devletin, devlet olmaktan kaynaklanan işlevlerini sürdürebilmek için gereksinme duyduğu en temel gelir kaynağı vergidir. Verginin devlet açısından taşıdığı bu hayati önem, verginin zamanında ve doğru tahsil edilebilmesini gerekli kılar. Bu nedenle her ülkede verginin sağlıklı tahsilini sağlamak amacıyla bazı düzenlemelere yer verilmiştir.
Vergilerle ilgili düzenlemelerin bir bölümü doğal olarak, vergi kanunlarına aykırı hareket edilmesi halinde uygulanacak yaptırımları içermektedir. Bu yaptırımlar, yaptırımı uygulama yetkisinin verildiği organa göre idari ve yargısal yaptırımlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Anayasa'da yer alan hukuki güvenlik ilkesi, verginin her iki tarafına da hukuki güvenlik sağlanmasını gerektirmektedir. Vergi idaresine cezai yaptırımlar ve diğer önlemleri alma yetkisi verilmesinin yanında, yükümlülerin de idarenin yaptığı eylem ve işlemlere karşı hukuki güvencelerle donatılmış olması gerekir. Başka bir ifadeyle, idare ile yükümlü arasında vergileme nedeniyle uyuşmazlık çıktığında, uyuşmazlık konusu olayın bağımsız yargı organları tarafından incelenip karara bağlanması, hukuki güvenlik ilkesinin doğal bir sonucudur.
Kitabımızın konusu özel usulsüzlük fiilleri ve bunlara karşı uygulanacak yaptırımları konu almaktadır. Bununla beraber, böyle bir çalışmada vergisel yaptırımlar konusuna da genel olarak değinilmesinin gerekli olduğunu düşünmekteyiz.
Vergisel yaptırımlar konusunun genel hatlarıyla açıklanmasının ardından özel usulsüzlük fiilleri ve uygulanacak yaptırımlar konusuna odaklanılacaktır. Konuyu ele alırken öncelikle yasal düzenlemelere yer verilecek; sonrasında yasaların verdiği yetkiye dayalı olarak idare tarafından yapılan düzenleyici işlemler açıklanacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Suçu ve Cezalarına Dair Genel Bilgiler
.
Türkiyede Vergi Suç ve Cezaları
.
Özel Usulsüzlük Suçu
.
Özel Usulsüzlük Cezası ile ilgili Danıştay Kararları