Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Türkiye Uygulaması Çetin Kara  - Kitap

Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Türkiye Uygulaması

1. Baskı, 
Ekim 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1146
Barkod:
9789759583163
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Globalleşen dünyamızda, ülkelerarası sermaye, teknoloji ve hizmet hareketleri önemli ölçüde artmış bulunmaktadır. Bunun sonucu olarak da, diğer devlette yatırım yapan, hizmet veya teknoloji sunan müteşebbislerin çoğu zaman aynı gelir unsurları için aynı dönemde çifte vergilendirmeyle karşılaşmaları kaçınılmaz olmaktadır.
Ülkeler arzu edilmeyen bu durumu ortadan kaldırmak için OECD veya BM Model Vergi Anlaşmalarından da yararlanmak suretiyle ikili vergi anlaşmaları akdetmek yoluna gitmektedirler.
Yine, sözkonusu anlaşmalar ile yabancı devletlerde yatırım yanan, teknoloji veya hizmet sunan müteşebbislerin o devletin mükelleflerine kıyasla daha ağır vergilendirilmeleri önlenmekte ve mükelleflerin kendilerine uygulanacak vergi mükellefiyetlerini önceden görebilmelerine imkan sağlanmaktadır.
Bu çalışmamda, uluslar arası çifte vergilendirme ve özelliklede Türkiye'nin bugüne kadar akdettiği anlaşmalarla ilgili olarak oluşan bilgi birikiminin konuyla ilgili kamu ve özel sektör uygulayıcıları ile mali idarede çalışanlara aktarılması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları
.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
.
Birleşik Arap Emirlikleri
.
Çin Halk Cumhuriyeti – Amerika Birleşik Devletleri
.
Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Genel Tebliğleri