Savaş Suçları Kapsamındaki Cinsel Şiddet Fiilleri Yurdanur Firdevs Kılıç  - Kitap

Savaş Suçları Kapsamındaki Cinsel Şiddet Fiilleri

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9786257670432
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Cinsiyet veya toplumsal cinsiyet temelli suçlarda istismar, savunmasız mağdurlar ve kudretli saldırganlar arasındaki güç ve istibdat dinamiklerinden kaynaklanmaktadır. Barış zamanında ayrımcılık unsuru taşıyan normlar ve uygulamalar, savaş zamanlarında kendilerini katlarlar. Silahlı çatışmanın varlığı, cinsel şiddetin ağırlığının ve yaygınlığının bir kuvvet çarpanıdır. Yani barış döneminde de toplumu derinden sarsan nitelikteki cinsel suçlar; savaş zamanlarında çok daha yaygın ve çok daha sarsıcı şekilde işlenirler.
Cinsel şiddet fiilleri, toplumun yapısını geri dönülmez bir şekilde tahrip ettiğinden, üzerinde önemle ve hassasiyetle durulması gereken türden fiillerdir. Bu kitapta, bireyin; bedensel, zihinsel, toplumsal ve sosyal var olma simgelerini ve bunlarda somutlaşan değerleri çiğneyen cinsel şiddetin uluslararası hukuktaki görünümlerinden biri olan, savaş suçları kapsamındaki cinsel şiddet fiillerinin ortaya konması amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Suç Kavramı
.
Uluslararası Ceza Mahkemeleri
.
Uluslararası Hukukta Cinsel Şiddet Roma Statüsünün 8(2)(B)(XXII) ve (E)(IV) Maddelerinde Tanımlanan Savaş Suçları Kapsamındaki Cinsel Şiddet Fiilleri
Kitapla İlgili Kategoriler