Finansal Yönetimin Temelleri Eugene F. Brigham, Joel F. Houston  - Kitap

Finansal Yönetimin Temelleri

7. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
652
Barkod:
9786051333977
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
504,00
İndirimli (%10):
453,60
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, University of Florida öğretim üyeleri Eugene F. Brigham ve Joel F. Houston tarafından yazılan Fundamentals of Financial Management kitabının kısaltılmış yedinci basımının çevirisidir. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkede ders kitabı olarak okutulmakta olan bu kitap; söz konusu ülkelerde okutan ve okuyan, öğretim elemanları ve öğrencilerin kitaba dair görüşleri doğrultusunda yazarlarınca altı defa güncellenerek geliştirilmek suretiyle yedinci basımını yapmıştır.
Kitabın çevirisi, Türk üniversitelerinde finans alanında yetkinliğini kanıtlamış, akademik çalışma disiplini ve bilim adamı sorumluluğuna haiz bir ekip tarafından finans yazınına Türkçe bir eser kazandırma heyecanı ile büyük bir özveri ve mükemmelliyetçi bir yaklaşımla gerçekleştirilmiştir.
Kitapta, finansal yönetimin altı temel konusu 17 bölüm hâlinde sunulmaktadır. Bu kapsamda, temel finans kavramları ile başlanarak temel finans politikaları olan; finanslama politikası, yatırım politikası, temettü politikası ile işletme sermayesi yönetimi konuları anlaşılabilir bir dille pratikten sayısal örnekleri ve örnek olayları da içeren materyallerle öğrenci odaklı olarak sunulmaktadır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde verilen finansal yönetim dersleri için tasarlanmış olan bu kitap, öğrenciler için bir temel kaynak ve adeta bir başucu kitabı niteliğindedir. Kitap, öğretim elemanları için hazırlanmış ilave materyallere de haizdir.