Gastronomi ve Turizm (Kavramlar–Uygulamalar–Uluslararası Mutfaklar–Reçeteler) Doç. Dr. Hülya Kurgun, Yrd. Doç. Dr. Demet Bağıran Özşeker  - Kitap

Gastronomi ve Turizm

(Kavramlar–Uygulamalar–Uluslararası Mutfaklar–Reçeteler)

1. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
360
Barkod:
9786059440080
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
55,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gastronomi; uzayda mantar yetiştirme denemelerinden dünya yerel mutfaklarının yeniden keşfedilmesine, bilimin birçok dalının sağladığı inovasyon etkisiyle yaratıcı yiyecek hazırlama tekniklerinden maharetli aşçıların yetenekli ellerine, yenilebilir böcekler gibi alternatif hammaddelerin popülerleşmesinden küresel gıda sorunun çözümünde ve sürdürülebilir gıdanın önemli umudu dikey tarım uygulamalarına kadar birçok konuyu kapsayan devasa bir ekosistem halini almıştır.
Çalışma, sözü edilen tüm bu gelişme, etkileşim ve sonuçlar ele alınacak biçimde kurgulanmıştır. Bu amaçla öncelikle bir turistik ürün olarak gastronominin günümüze kadar kültür ve bilimle kol kola sürdürdüğü yolculuk incelenmiştir. Bu yolculuğun küresel ve yerelleşme ekseninde hangi kritik duraklarda etkiler yarattığı ve bu etkilerin sürdürülebilirliğe katkılarının ne olduğu ele alınmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gastronomi: Kavramsal Yaklaşım ve Trendler
.
Uluslararası Gastronomi ve Turizm