Vaka Örnekleriyle Birlikte Aile Danışma Kuramları ve Teknikleri Doç. Dr. Şahin Kesici  - Kitap
Vaka Örnekleriyle Birlikte

Aile Danışma Kuramları ve Teknikleri

3. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
192
Barkod:
9786051335445
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap; aile danışmanlığında önemli bir yere sahip olan aile kuramları ve vaka örneklerini kapsamaktadır. Kitap, okuyucuları için aile danışmanlığı kavramının kuramsal altyapısı ile ilgili bilgi vermektedir. Kitabın birinci bölümünde, “Murray Bowen'ın Aile Sistemleri Teorisi” ya da “Bowen Terapi” olarak adlandırılan insanların duygusal işlevlerine ve davranışlarına dayanan aile danışmanlığı anlatılmıştır.
İmago Eş, birey tarafından çözümlenmemiş sorunlarını tedavi etmek amacıyla seçilmiş ve “Evlilik ise bir nevi tedavidir.” diyen, Hendrix ve eşi tarafından geliştirilmiş bir aile terapisi kuramı olarak “İmago Terapi” ikinci bölüm de işlenmiştir. Üçüncü bölümde ebeveynleri, “kendi kök ailelerinden öğrendiklerini bir araya getirerek, mevcut ailelerinin bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde işleyen mimarları olarak” tanımlayan Satir'in kuramı ele alınmıştır. Milan grubu olarak da bilinen “Sistemik AileTerapisi”nin kuram ve teknikleri de dördüncü bölümde konu edilmiştir.
Bu kitabın, Türkiye'de ailelerle çalışan ve ailelere psikolojik danışma hizmeti veren meslek elemanları için vaka örnekleriyle birlikte aile kuramlarının anlaşılmasına yönelik önemli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülmektedir.