Spor Psikolojisine Giriş Temel Kavramlar Yrd. Doç. Dr. Kemal Nuri Özerkan  - Kitap

Spor Psikolojisine Giriş

Temel Kavramlar

1. Baskı, 
Ocak 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
162
Barkod:
9789755915906
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde spor psikolojisi alanında yapılan çalışmalar her geçen gün artmakta, spor psikolojisinin incelediği insan faktörünü tüm boyutlarıyla değerlendirebilme amacıyla da spora ve insan olgusuna ilişkin kavramlar bu çalışmalar neticesinde iyice değerlendirilmeye çalışılmaktadır.
Bu çerçevede hazırlanan kitapta spor psikolojisinin uygulandığı insan objesinin bilişsel temeli olan sinir sistemi ile beceri öğrenme konularına genel anlamda değinilmiş, performansı etkileyen unsurlar ile uyarılmışlık ve uyarılmışlığın düzenlenmesinde kullanılan tekniklerin yanı sıra performansın arttırılmasında zihinsel boyutu harekete geçirme anahtarı olan imgeleme üzerinde etraflıca durulmuştur.
Çalışmada, spor ruhunu insanda irdeleyebilmek amacıyla da saldırganlık konusu ele alınmış, “takım ruhu”nu insanda anlamanın bir gereği olarak liderlik ve kişilik konuları incelenmiştir. Bu çalışma, spor psikolojisi konusunda uzmanlaşmak isteyen beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler ile öğretim elemanları için faydalı bir kaynaktır.