Belediyelerde Yıkım Hukuku Sinan Çınar  - Kitap

Belediyelerde Yıkım Hukuku

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
201
Barkod:
9786053003519
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabı yazmaya iten temel sebep yıkım sürecinin daha geniş bir perspektifle yıkım hukuku içerisinde bütün yanlarıyla ortaya konulması gerektiği yönündeki düşünce ve yıkım sürecinde görev alan kamu görevlilerinin yaşamış olduğu sıkıntılar ile yurttaşların karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının görülmüş olmasıdır.
Kitap bir yılı aşkın bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkmış. Uygulayıcıların mevcut sıkıntılarının giderilmesine ve hak kayıplarının önüne geçilmesine ufak da olsa bir katkı sağlamak adına yıkım sürecine şekil veren yasal düzenlemeler tetkik edilmiş, yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığı noktalarda mahkeme kararları incelenmiş ve konu ile ilgili literatür taranmış.
Bu kapsamda kitapta öncelikle yıkım işleminin unsurları belirlenip, yıkım hukuku içerisinde belediyelere verilen rol, görevler, yetkiler ve sorumluluklar tespit edilip, yıkım sürecinin unsurları ortaya konularak yıkım sürecinde karşılaşılan sorunlar/sorular ile mevzuatımızın yetersiz kaldığı alanlar belirlenmeye ve çözüm önerileri getirilmeye çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Terminoloji
.
Yıkım İşleminin Kanuni Dayanağı
.
Yıkım İşleminin Unsurları
.
Yıkım Sürecinde Ödenen Bedeller
.
Belediyelerde Yıkım Süreci
.
Sorumluluk
.
Yasal Başvuru Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler