101 Tedavi Edici Öykü Çocuklar ve Ergenler İçin George W. Burns  - Kitap

101 Tedavi Edici Öykü

Çocuklar ve Ergenler İçin

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
330
Barkod:
9786059746038
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öyküler; yaşamlarımızı zenginleştiren, algılarımızı ve dünya ile etkileşimimizi şekillendiren bir güce sahiptir. Aynı şekilde, öykülerin eğitimde, danışmanlıkta ve terapideki etkileri de yadsınamaz. Genç bireylere becerilerini, değerlerini geliştirmenin yollarının yanı sıra mutlu bir yaşamın ipuçlarını da sunar. Eğitimde, ebeveynlikte, terapide ve danışmanlıkta metaforlarla iletişim kurmanın değerini araştıran George Burns, yaşamın güçlükleri ile daha iyi başa çıkabilmek ve iyi bir birey olmanın yollarını göstermek adına öğrencileriniz ve hastalarınız için uyarlayabileceğiniz öyküler sunmaktadır. Yazar, aynı zamanda çocuğun ilgisini çekecek öyküleri nasıl anlatacağınızı, bu öyküleri metaforlarla nasıl zenginleştireceğinizi ve öykü fikirlerini nasıl oluşturacağınızın da ipuçlarını vermektedir.
Terapide metafor kullanma, uygulayıcıların merakını uyandırırken bir yandan da endişelere neden olan bir olgudur. Deneyimli ve yetenekli psikoterapistler, kullandıkları iyileştirici hikâyeler ile daha etkili olmaktadır. Ancak uygulayıcılar arasında tedirginliğe yol açan en önemli şey, öyküleme becerilerini nasıl elde edeceklerini bilmemektir. Bu anlamda George Burns, profesyonel öyküleme tekniklerinin gizemini, kurallarını ve küçük hilelerini okurlarla paylaşmaktadır.
Yazarla birlikte çıkılan bu yolculukta okur; metaforu dengeleme, iyi terapi teknikleri ve deneysel deneyimlerin yanı sıra öykülerin terapötik olarak etkili bir şekilde nasıl kullanılacağını da göstermektedir. Bu eşsiz öyküleme teknikleri oyun, resim, müzik ve drama terapilerinin yanı sıra çözüm odaklı, bilişsel davranışsal yaklaşımlara da uyarlanabilmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)