Acele Kamulaştırma Dr. Cenk Şahin  - Kitap

Acele Kamulaştırma

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
268
Barkod:
9786051528496
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda daha yaygın olarak uygulanmasının beraberinde getirdiği tartışma ve eleştirilere rağmen, "acele kamulaştırma"nın hukuki boyutu üzerinde "kamulaştırma"yı konu edinen eserlerdeki "genel" değerlendirmeler haricinde etraflıca durulmamış olması, yazarı, söz konusu müesseseyi monografik bir çalışmada "özel" olarak irdelemeye sevk etmiş.
Çalışma, acele kamulaştırma bakımından yürürlükteki hukuku saptayıp açıklama, konuya ilişkin yargı kararlarını derleyip toparlama ve bu doğrultuda, ilgili mevzuat, idari uygulama ve yargısal içtihatlara yönelik bir takım eleştiri ve önerilerde bulunma amacı ile kaleme alınmış. Eserde, genel olarak "acele kamulaştırmanın yasal dayanakları", "acele kamulaştırmaya yönelik düzenleme ve uygulama şartları", "acele kamulaştırma sürecinin uygulama aşamaları" ve "acele kamulaştırma sürecine yönelik davalarda idari yargılama usulü bakımından önem taşıyan bazı meseleler" ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yasal ve Kavramsal Çerçeve
.
Acele Kamulaştırmaya Yönelik Düzenleme ve Uygulama Şartları
.
Acele Kamulaştırma Süreci
.
Acele Kamulaştırmada İdarenin Vazgeçmesinin Veya Mahkemece Verilen İptal Kararlarının Etki ve Sonuçları İle Uygulama Problemleri
.
Acele Kamulaştırma Sürecine Yönelik Davalarda İdari Yargılama Usulü Bakımından Önem Taşıyan Bazı Meseleler