TMS – TFRS Kavramsal Çerçeve TTK Hükümleri Veysel Bağıran  - Kitap

TMS – TFRS Kavramsal Çerçeve TTK Hükümleri

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
102
Barkod:
9786050300123
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
17,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Meslekle ilgili olanlar çok iyi bilirler ki, uzun yıllar hakkında çok yazılıp konuşulan Muhasebe Standartları uygulamaları yeni Türk Ticaret Kanunu'nun mecliste kabul edilip resmi gazetede yayınlanmasıyla resmen uygulanabilir bir nitelik kazanmıştır.
KGMDSK işleme türlerine sınırlama getirmekle birlikte, Türk Ticaret Kanunu'na göre artık işletmeler muhasebelerini Türkiye Muhasebe Standartlarına göre tutacaklardır. Buna paralel olarak, muhasebe standartlarına hâkim bir yetkin kadronun varlığı önem kazanmıştır. Yaklaşık 40 yıldır Türkiye'de muhasebe uygulamasına Vergi Usûl Kanunu ve son 20 yıldır Tekdüzen Hesap Planını kapsayan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri yön vermiştir. THP'ye rağmen VUK etkisini hâlâ devam ettirmektedir. Bunun sebebi açıktır; günümüze kadar muhasebe Devlet (Maliye) için tutulmuştur. Muhasebenin yönetim için önemi, yabancı sermayeli büyük şirketler istisna, hiçbir zaman anlaşılamamıştır.
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kabulü ile işletmelerin artık muhasebelerini Devlet için değil, kamu için tutulacağı öngörülmüştür. Başka deyişle muhasebe uygulamalarına artık Muhasebe Standartları yön vermektedir. Zira, yeni TTK muhasebenin muhasebe standartlarına göre tutulacağını amirdir. Bunun sonucu olarak, meslek mensupları kendilerini muhasebe standartları konusunda yetiştirmeye başlamışlardır. Artık muhasebe standartları ile ilgili yayınlar, söz konusu meslek mensuplarının temel kaynaklarını teşkil etmektedir. Muhasebe standartlarının anayasasını, kavramsal çerçeve oluşturmaktadır.
Bu kitapçık, bu çerçeveyi ve bazı uygulamaları kapsamaktadır. Muhasebe standartlarının ayrıntıları KGMDSK tarafından onaylanan ve yayınlanan Türkiye Muhasebe Standartlarında yer almaktadır. Bu kitapçık aynı zamanda meslek mensuplarına çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir kavram fihristini de kapsamaktadır.