Menopoz Osteoporoz ve Yaşlanmayı Geciktirmede Titreşim Antrenmanının Etkileri Dr. Nurcan Demirel  - Kitap

Menopoz Osteoporoz ve Yaşlanmayı Geciktirmede Titreşim Antrenmanının Etkileri

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
136
Barkod:
9789944379724
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uzun sureli fizyolojik bir olay olarak kabul edilen menopozun artık hızlı yaşlanma ve kemiklerde, kardiyovaskuler sistemde, karbonhidrat ve lipid metabolizmasında yaptığı değişikliklerle önemli sağlık sorunları yarattığı bilinmekte ve önlemler alınmak istenmektedir.
Egzersiz, iskelet üzerinde Osteoporoza karşı koruyucu etkiye sahiptir. Erken menopozal kadınlarda ostrojen yetersizliğine bağlı hızlı kemik kaybı egzersizle yavaşlayabilmektedir.
Kemik yoğunluk kaybına neden olan etmenlerden bir tanesi fiziksel aktivite eksikliğidir. Egzersiz ve hafif ağırlık çalışmaları hem kasların hem de kemiklerin güçlenmesi ve yapılarını korumaları acısından tüm araştırıcıların kabul ettiği yöntemlerden biridir. En iyi gelişim sağlayan antrenman planı; kas gücü, hızı ve kuvvetini geliştiren genel egzersiz planıdır.
Titreşim antrenmanları birçok spor merkezinin programı içinde yer almaktadır. Titreşim antrenmanlarının önemi çalışma içinde kaslarda birbirini takip eden istem dışı kasılmalar meydana getirmesidir. Kaslarda oluşan bu hareketler tendonların da gerilmesine neden olmaktadır. Bu kasılma "derin kas" olarak nitelendirilen karın içi kasların, omuriliği çevreleyen kasların, yüz kaslarının çalışmasını sağlamaktadır. Böylece titreşim egzersizi çalışanların kasları derinlemesine çalıştırarak kısa surede kuvvetlenmektedir.
Bu çalışmada titreşim antrenmanlarının menapoz-osteoporoz üzerine etkileri irdelenmiş ve bu sorunların giderilmesine yönelik çözümler ve öneriler sunulmuştur.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Menopoz Kavramı ve Boyutları
.
Yaşlılık Kavramı ve Boyutları
.
Osteoporoz Kavramı ve Boyutları
.
İskelet Kası Yapısı ve Fonksiyonu
.
Titreşim Kavramı ve Boyutları