Mirasa Uygulanacak Hukuk Ayşe Kübra Altıparmak Elmas  - Kitap

Mirasa Uygulanacak Hukuk

1. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
167
Barkod:
9786051525327
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde yabancılık unsuru taşıyan miras uyuşmazlıklarının artması ile mirasa uygulanacak hukukun tespiti giderek önem kazanmıştır. Ancak bu alanda farklı devletleri kapsayan yeknesak bir uygulama uzun süre oluşturulamamıştır.
Eserde; mirasa uygulanacak hukuk konusunda en önemli güncel metinlerden birisi olan AB Miras Tüzüğünün, Tüzük bakımından Tarat Olmayan Devlet statüsündeki İngiliz hukukunun ve Türk hukukunun mirasa ilişkin bağlama kuralları üç ayrı bölümde incelenmiştir. İngiliz hukukuna ilişkin ilk bölümde common law sisteminin hukukumuzdan farklılığı düşünülerek, İngiliz maddi miras hukuku ve milletlerarası özel hukuk sistemine ilişkin genel açıklamalara yer verilmiştir. İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci tamamlandığında eserde yapılan açıklamalar, İngiltere hâlihazırda Tüzüğü iç hukukuna aktarmadığı için, geçerliliğini koruyacaktır.
Eserin AB Miras Tüzüğü ne ilişkin açıklamalarında ise Tüzüğün, Avrupa'da yaşayan yabancılar ve dolayısıyla Türk vatandaşları bakımından etkisi, örneklerle açıklanmaya çalışılmıştır. Türk hukukuna ilişkin açıklamalarda AB Miras Tüzüğü ve güncel doktrin dikkate alınarak yeni bir öneri sunulmaya çalışılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İngiliz Hukukunda Mirasa Uygulanacak Hukuk
.
Avrupa Birliği Hukukunda Mirasa Uygulanacak Hukuk
.
Türk Hukukunda Yabancı Unsurlu Mirasa Uygulanacak Hukuk
Kitapla İlgili Kategoriler