İnovasyon Üzerine Araştırmalar Dr. Öğr. Üyesi Ercan Keser  - Kitap

İnovasyon Üzerine Araştırmalar

1. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
140
Barkod:
9786257210294
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnovasyon, işletmelerin rekabet güçlerini artırmakla birlikte ülkelerin kalkınmasında ve ekonomik anlamda daha güçlü hale gelmesinde, bireysel ve toplumsal ihtiyaçların daha iyi bir düzeyde karşılanmasında, istihdamın oluşturulmasında ve verimliliğin sağlanmasında da büyük bir öneme sahip olmaktadır.
Bu kılavuza göre inovasyon; "yeni veya önemli ölçüde geliştirilmiş ürünün (mal veya hizmet) veya sürecin, yeni pazarlama yönteminin veya yeni örgütsel yöntemin işletme içi uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde uygulanması" olarak belirtilmiş. Belirtilen bu önemine binaen bu çalışmada inovasyon konusu farklı yönleri ile ele alınmış. Çalışmada işletmelere görüş ve önerilerde bulunulması, akademik yazma katkı yapılması, gelecek dönemlerde yapılacak akademik çalışmalar için bir alt yapı oluşturulması ve bu çalışmalara ışık tutulması amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri İle Genel Yönetim Giderlerinin İnovasyon Yeteneği Üzerindeki Etkisi: Borsa İstanbul Üzerine Bir Araştırma
.
Yenilikçi Sürdürülebilir Perakendecilik ve Türkiye Ekonomisine Katkısı
.
Çevresel Yönetim Muhasebesi ve İnovasyon: Bir Örnek Uygulama
.
Rekabet Piyasasında İnovasyonun Rolü
.
Türkiye'de İnovasyon Konusunda Gerçekleştirilen Doktora Tezlerinin İçerik Analizi
.
Yeşil Ekonomi Düşüncesinde İnovasyonun Etkisi
.
Örgüt Kültürü ve İnovasyon