Ceza Muhakemesi İşlemleri Açısından Adli Yazı Fahrettin Demirağ  - Kitap
Ceza Muhakemesi İşlemleri Açısından

Adli Yazı

1. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
321
Barkod:
9786051462387
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Adli Yazı Ders Kitabı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2011 güz döneminden itibaren tek dönemlik seçmeli ders olarak okutulmaya başlanan LAW3941- Kod numaralı Legal Writting İn Criminal And Law Procedure adlı ders notları esas alınarak kaleme alınmıştır.
Kitap, bir Ceza Muhakemesi Hukuku değildir; ceza muhakemesi işlemlerinin yazımı üzerine kurulmuş ve fakat uygulamada sık karşılaşılan bazı ceza muhakemesi işlemleri esas alınarak hazırlanmıştır.
Üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, öğrencilerin dilekçe yazacağı makamı bilmediği, dilekçenin belirli biçimsel ve dilsel kurallarına uymadığı, tüm yazılı anlatım türlerinin ortak öğesi durumundaki dil kullanımına, kâğıt düzenine ve yazım kurallarına dikkat etmediği, noktalama işaretlerini eksik ya da yanlış kullandığı, sözcük ve cümle düzeyindeki anlatım bozukluklarını sıkça yaptığını ortaya koymuştur.
Bu nedenle kitabın başında genel olarak yazı yazma ile anlatım biçimleri kısaca açıklandıktan sonra, genel dilekçeler üzerinde durulmuştur. Öte yandan ceza muhakemesinde resmi makamlarla yazışmalar önemli bir yer tuttuğundan, resmi yazışma usulleri ayrı bir başlık altında ele alınmıştır. Kitabın sonraki ana bölümü, Ceza muhakemesi işlemlerinin yazılmasına ayrılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Adli Yazıda Temel İlkeler
.
Resmi Yazılar
.
Ceza Muhakemesinde Resmi Yazılar
.
Soruşturma Evresi İşlemleri
.
Kovuşturma Evresi İşlemleri
.
Duruşmanın Sona Ermesi ve Hüküm
.
Karar ve Hükümlerin Tebliği