İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 45 Marka Hukukunda Sessiz Kalma Suretiyle Hak Kaybı İlkesi Mahmut Arif Koçak  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 45

Marka Hukukunda Sessiz Kalma Suretiyle Hak Kaybı İlkesi

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
268
Barkod:
9786257334259
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
165,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sessiz kalma suretiyle hak kaybı ilkesi, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ile pozitif düzenlemeye kavuşturulmuş ancak ilkenin uygulanmasının ortaya çıkardığı sonuçlar üzerinde durulmamış.
Bu çalışmanın konusu, marka hukukunda özel bir yeri olan sessiz kalma suretiyle hak kaybı ilkesi ve bilhassa ilkenin hüküm ve sonuçlarıdır. Bu bağlamda, öncelikle ilkenin genel esasları ortaya konulmuş, karşılaştırmalı hukuk tahtında incelemeye girişilmiş ve nihayet ilkenin teorik arka planına ışık tutulmuş. İkinci bölümde ise, ilkenin uygulanma koşulları öğretideki görüşler ve yargı kararları eşliğinde analiz edilmiş ve iyice somutlaştırılmış. Son bölümde ise, önceki bölümlerde temelleri atılan teorik plan üzerinde ilkenin uygulama alanı, savunma aracı olarak niteliği ve sonuçları tahkik edilmiş ve düzenlemeye konu edilmesi inancında olduğumuz hususlar ekseninde öneriler verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Sessiz Kalma Suretiyle Hak Kaybı
.
Sessiz Kalma Suretiyle Hak Kaybının Uygulanma Koşulları
.
Sessiz Kalma Suretiyle Hak Kaybının Uygulama Alanı, Savunma Aracı Olma Bakımından Niteliği ve Sonuçları