Türk Vergi Hukukunda Tebligat Dr. Kadir Ayyıldırım  - Kitap

Türk Vergi Hukukunda Tebligat

1. Baskı, 
Şubat 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
396
Barkod:
9786057622044
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Vergilendirme sürecinde tebligat, beyan usulünün uygulandığı haller dışında, tarh edilen vergiler ile kesilen cezalardan muhataplarının haberdar olmasını sağlar. Bu bağlamda tebligat, mükelleflerin hem idari hem de yargısal haklarını kullanabilmesine imkân tanır. Zira cezalarda indirim ve uzlaşma gibi bir takım haklar, tebliğ işleminden sonra kanunda yazılı süreler içinde idareye başvurulmasıyla kullanılabilmektedir. Aynı şekilde muhataplar, tarh edilen vergiler ile kesilen cezalara karşı da tebliğ işleminden sonra kanunda yazılı süreler içinde bu işleme karşı dava açılabilmektedir. Bu bakımdan tebligat, "vergi mahkemesi bileti" olarak dahi görülmektedir.
Tebligat ayrıca; vergi alacağının zamanaşımına uğramasına; muhatapların bir takım evrensel haklarının ihlal edilmesine; hem bu işle görevli memurlar hem de muhatap ve diğer üçüncü kişilerin hapis cezasına çarptırılmalarına sebebiyet verebilmektedir.
Günümüzde ise tebligat, geleneksel usuller yanında birçok ülke tarafından elektronik ortamda yapılmaktadır. Bununla; tebliğ sürecinin kısalması, tebliğe ilişkin sübjektif değerlendirmelerin ortadan kaldırılması ve mükellef haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tebligat Kavramı ve Tebligata İlişkin Temel Hususlar
.
Türk Vergi Hukukunda Tebligat
.
Tebligat Yönteminde Yeni Yaklaşım: Elektronik Tebligat