Yüksek Yoğunluklu Konutlar Derya Nüket Özer  - Kitap

Yüksek Yoğunluklu Konutlar

Derya Nüket Özer (Çevirmen)

1. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
28x22
Sayfa:
215
Barkod:
9789944757157
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Büyük Şehirlerdeki Yeni Konut Eğilimleri Son 20–30 yılda kentler üzerinde artan baskı, kent merkezlerinin yakınında olmanın sağladığı avantajlar giderek konut taleplerinde de yeni eğilimlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur
Bunlardan biri de "Yüksek Yoğunluklu Konutlar" kitabın konusunu oluşturan günümüzün en yaygın yapı tipleri olan yüksek konutlar. Bugüne kadar benimsenmiş bütün konut planlarını ve programlarını yeniden yorumlamayı zorunlu kılan bu yeni eğilim sonucu, yüksek yoğunluklu konut mimarisinin örnekleri dünyanın tüm büyük kentlerinde yükselerek, kentlerin siluetini değiştiriyor. Çizimlerle ve fotoğraflarla zenginleştirilen kitapta 2004–2008 yılları arasında yapılmış 27 konut projesi yer almıştır.
Çeşitli ülkelerden farklı mimarların değişik yapılarını inceleyen kitap, kentleşmenin söz konusu yapıların mimari ve kentsel planlama niteliklerine etkilerini sorgulamıştır. Bunun yanı sıra kitapta konutların mimari çözümleri ve koşulların en iyi şekilde kullanılarak nasıl yapıldığı da incelenmiştir.