Çocukların Hayal Dünyaları Claire Golomb  - Kitap

Çocukların Hayal Dünyaları

1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
168
Barkod:
9789753226530
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küçük çocuklar kendilerine, içinde yaşadıkları gerçek dünyanın yanı sıra çizgilerden, yapmacık oyunlardan, hayali arkadaşlardan, peri masallarından, sihirden oluşan hayali bir dünya kurarlar. Bu kitap, çocukluk dönemlerinin ilk başlarında sanatla uğraşmanın, mış gibi davranılan oyunlar oynamanın ve hayaller kurmanın önemini vurguluyor. Bu etkinliklerin çocukların duygusal, bilişsel ve estetik gelişimleri için sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarıp geliştirilebileceğini açıkça gösteriyor.
Çocuk gelişimi öğrencileri, sanat ve oyun terapistleri, danışmanları ve çocuk psikologlarının yanı sıra anababalar, öğretmenler ve çocukluktaki hayal gücünü daha iyi anlamak isteyen herkes bu bilgilendirici kitaptaki pek çok şeyi ilginç bulacaktır.
Claire Golomb, Boston Massachusetts Üniversitesi Psikoloji Üniversitesi emekli profesörüdür. 40 yılı aşkın süre lisans ve lisansüstü psikoloji öğrencilerine çocuk gelişimi üzerine dersler vermiştir. Çalıştığı yıllarda, çocuk sanatında sembol oluşumu, yapmacık oyun, öykü uydurma ve bu alanlarda cinsiyetin rolü üzerinde araştırmalar yapmıştır.