Kredi Derecelendirme Sektörü Dr. Ali Küçükçolak  - Kitap

Kredi Derecelendirme Sektörü

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
271
Barkod:
9786052819784
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kredi derecelendirme alanında ülkemizde yeni bir dönemin içindeyiz. Kredi Derecelendirme Kuruluşları neden bir şirketin ya da bir ülkenin derecelendirme notunu düşürürler ya da yükseltirler. Kredi derecelendirme notları ne işe yarar…
Tüm benzer sorular dahil böyle bir kitaba ne ihtiyaç vardı sorusunun cevabı öncelikle ülkemizde kredi derecelendirme kuruluşları veya daha yaygın kullanımı ile rating şirketleri ile ilgili yeterli Türkçe kaynağın bulunmamasıdır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının faaliyet süreçlerinin nasıl işlediği, derecelendirme notlarının nasıl verildiği, ne anlama geldiği, nasıl yararlanılması gerektiği ve derecelendirme notlarının neleri neden önleyemediği konuları daha iyi anlaşılırsa yüzelli yılı aşkın süredir faaliyette bulunan sözkonusu yapılardan daha etkin yararlanılması mümkün olacaktır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kredi derecelendirme önemini ve iş hacmini katlanarak artıracaktır. Derecelendirme sisteminin başarılı ve yaygın işletilmesi için ilgili tüm tarafların sistemin işleyişini kavraması gerekir.
Kitapta derecelendirme süreçlerinin başlangıcından notun verilişine kadar tüm aşamalar diğer ülke örnekleriyle birlikte incelenmiş ve ülkemiz uygulama detayları ile mukayese edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler