Sermaye Piyasası ve Borsa Ekonomik Analiz, Kurumsal ve Yasal Yapı, Tarihçe ve Tanıklıklar Dr. Selim Soydemir, Abdullah Akyüz  - Kitap

Sermaye Piyasası ve Borsa

Ekonomik Analiz, Kurumsal ve Yasal Yapı, Tarihçe ve Tanıklıklar

1. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
748
Barkod:
9786054650552
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, sermaye piyasası ve borsaya ilgi duyan herkese, işin teorik ve akademik yanını da ihmal etmeden, piyasanın tarihi, kurumları, araçları ve işleyişi konusunda bilgi vermeyi amaçlıyor. İkinci hedefi, piyasanın ve kurumlarının zaman içerisindeki evrimi üzerinde durarak bugünün temellerini ortaya koymaya çalışmak. Üçüncü olarak, bu piyasalarla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin ve özellikle menkul kıymetlere yatırım yapanların, bu sektörde çalışanların, sektöre yönelik eğitim yapanların ve sermaye piyasası dersi alan öğrencilerin uzun süre kullanabilecekleri bir referans kitabı olmayı hedefliyor.
Kitabın bir diğer amacı, sermaye piyasasına “indi-çıktı” perspektifinden değil de ekonomik bir pencereden bakmak isteyenlere de gerekli temel bilgileri ve analizleri sağlamak. Kitabın son hedefi ise, 30 yılı geride bıraktığımız bu dönemde tarihe bir iz bırakmak. Bu amaçla, Türk sermaye piyasasının son 33 yıllık dönemine damgasını vuran önemli kişilerle yapılmış söyleşilerle süreci bir de içinde yaşayan, aldıkları kararlarla piyasayı yönlendiren veya büyük servetler edinen ya da iflas edenlerin samimi değerlendirmeleri dahil ediliyor.
Kitapta yapılan analizler ve verilen bilgiler yanı sıra bu söyleşilerin içerdiği çok değerli ve ilk defa yayımlanan bilgiler ve tanıklıklar bu piyasanın nereden nereye geldiği konusunda, bu süreci birinci elden yürütmüş veya şahitlik yapmış kişilerin ağzından, okurlara büyük bir tecrübe aktarıyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Piyasalar
.
Batı'da ve Türkiye'de Sermaye Piyasası ve Borsanın Tarihi
.
Türkiye'de Modern Sermaye Piyasasının Gelişimi
.
İhraççı Kuruluşlar ve Araçları
.
Yatırımcılar
.
Yatırım Kuruluşları (Aracı Kuruluşlar)
.
Diğer Sermaye Piyasası Kurumları
.
Borsa İstanbul
.
Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu
.
Dünya Finans Krizi
.
1981–2013: 33 Yılın Bilançosu
.
Tanıklıklar